Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Evidentně prodali víc letenek než je kapacita letadla, tudíž vám sedačky přidělí až poté, pokud někdo z jiných odbavených cestujících nepoletí. Zkusit můžete jak check-in přepážku (pokud budete mít dostatek času), tak samozřejmě gate. Bude to buď a nebo, tak se na to malinko nervově připravte...

Přesně z těchto důvodů se vyplácí dělat online check-in co možná nejdříve. :)

0 Citovat

Ahoj, neletěl jste někdo v poslední době na Stansted ? Chci jet do centra national expressem ale netuším jak dlouho může trvat projít letiště na bus, takže nevím jaký čas si mám přesně koupit. Díky moc všem :)

0 Citovat

Podle mě ani online check-in nemusí stačit. Když se to sejde, tak stejně budou na gatu nejprve nabízet peníze a pak losovat.

0 Citovat

marekzemla1 napsal(a):

Ahoj, neletěl jste někdo v poslední době na Stansted ? Chci jet do centra national expressem ale netuším jak dlouho může trvat projít letiště na bus, takže nevím jaký čas si mám přesně koupit. Díky moc všem :)

 

Ono můžete jet i dřívějším nebo pozdějším spojem, než máte koupený, pokud je místo (což většinou je). Mají tam oficiální toleranci asi +- 2 hodiny od koupeného času. Mělo by to být napsané někde v podmínkách :) Lepší asi koupit pozdější spoj, protože letadlo výrazně dřív nepřiletí, ale zpoždění mít může :)

0 Citovat

nebojte se toho, není to prodaných víc sedaček, to Rynaiar nedělá, overbooking nastane u Ryanairu jen vyjímečně tak, že změní typ letadla (původně v letovém řádu např. MAX s více sedadly, pak změna typu na A320 (Lauda) nebo klasický B737-800. To se děje ale málokdy, a z těch připadů je ještě jen nepatrný zlomek, kdy větší letadlo bylo plně vyprodáno a menší kapacitně nestačí.

Daleko častěji je to způsobeno dočasným vyblokováním sedaček, pokud se později podíváte na možnost výběru místa a vidíte volné sedadla, je to v pohodě, na gatu vám systém automaticky přidělí (a většinou zbydou lepší místa, okýnka a exity). Ani nemusíte chodit na checkin, tohle umí vyřešit i na gatu, stalo se mi to několikrát, vždycky jsem bez problémů odletěl.

0 Citovat

O tom mi este chvilu rozpravaj.( pripominas Mikira), ze FR overbooking nerobi.  Ked som tuto hlasku videl na BP na Tenerife nebolo mi vsetko jedno. Po otazke na FR staff prisla odpoved, ze predali o 8 leteniek viac ako je kapacita lietadla. A nie, nemenil sa typ. S Vie to vzdy lietal A320 Lauda. Takze mame ist na gate, a ked sa nezmestime, tak nahradne lety, hotel, a kompenzacia. Nakoniec to dobre dopadlo, a odleteli sme. Ale bol to ucebnicovy overbooking. 

3 Citovat

goro napsal(a):

nebojte se toho, není to prodaných víc sedaček, to Rynaiar nedělá

 

Vtip roku tohle :D 

5 Citovat

Poprvé letím s Rynairem, mám udělaný check in i na zpáteční cestu/platila jsem delší sedadlo a Plus/, vytiskla palubní lístky, zavazadlo odbavené, odevzdám na přepážce, taška do letadla je 40x25x20 cm. Je to všechno, nebo jsem ještě něco měla udělat?

Kafe v letadle musím platit kartou?      díky 

1 Citovat

Ano. Plus pas nebo občanka.

Ano. Hotovost neberou.

0 Citovat

Pas, jasněěěě. díky

1 Citovat

Netahejte větší balení tekutin, jinak jste ukázková pasažérka :D 

0 Citovat

Dan _S napsal(a):

Ano. Plus pas nebo občanka.

Ano. Hotovost neberou.

Odkdy nejde zaplatit kafe cash?

0 Citovat

Od covidu, už několik let.

https://helpcentre.ryanair.com/h...d-on-board-

1 Citovat

Upřímně, placení kafe v letadle cash a následný chaotický poletování posádky v letadle s vrácenými drobnými byl docela opruz. Tohle není ani tak o covidu, ale o ulehčení od zbytečnýho chaosu cestujícím i posádkám. A není to jen o Ryanairu..

7 Citovat

V tom případě to asi ne všechny crew dodržují, ale to je vlastně zbytečná diskuze...

0 Citovat

Ahoj, mám dotaz. Právě jsem si zarezervovala let do Londýna, ale nezarezervovala jsem si sedadla. Doufám, že to nebudu mít na stání nebo mi nenaloží do letadla. Máte s tím někdo zkušenosti?

 

0 Citovat

Ne, stat urcite nebudete :) Misto vcas dostanete.

0 Citovat

ctrnacta napsal(a):

Ahoj, mám dotaz. Právě jsem si zarezervovala let do Londýna, ale nezarezervovala jsem si sedadla. Doufám, že to nebudu mít na stání nebo mi nenaloží do letadla. Máte s tím někdo zkušenosti?

da se dokoupit nebo dostat random pri check-inu

https://www.cestujlevne.com/lete...%9Bn%C3%BD.-,V%C3%BDb%C4%9Br%20m%C3%ADst,-Pokud%20nechcete%20platit

0 Citovat

Urgentní dotaz - koupil jsem už skoro před rokem letenky pro 2 dospělé a 2 děti z Vídně s Ryanairem na Kanáry a neuvedomil jsem si, že moje větší dítě bude mít v době letu už přes 12.  Teď při mi při checkinu nechce aplikace vzít jeho údaje s tím, že už není dítě. Takže co radíte? "Splést" se při zadávání data narození? Zkusit ve Vídni jit na checkin a zkusit to vyřešit na přepážce? Koupit mu novou letenku pro dospělého? Když letíme v rámci Schengenu, co se týká první varianty, bude ty doklady někdo podrobně kontrolovat?

Edit: O rok jsem ho omladil...

 

 

 

 

 

0 Citovat

Klidně změň věk. Nikdo to na gate nekontroluje. 

0 Citovat

Ahoj, jsem prvička a chci se zeptat:

Objednal zaplatil a odbavil jsem nás z OSR do STN (4 lidé jen batůžky a zakoupená místa).  On-line check jsem provedl, v PC verzi píšou, že palubní lístky musím vytisknout, ale v aplikaci se o tom nepíše. Je třeba tedy palubní lístky tisknout? Na obě cesty?

Děkuji

 

0 Citovat

V pc verzi se to píše, protože se nepočítá s tím, že by ti ten boarding pass skenovali přímo z monitoru. 

0 Citovat

Děkuji. Radši se zeptám, abych si to nepokaňhal hned napoprvé.

 

0 Citovat

 Dobry den, v sobotu som kupila letenky (ryanair) do Lisabonu cez prehliadac kiwi. Riesila som to dost narychlo a nevsimla som si, ze tam predvyplnilo nase mena s diakritikou. A este aj pri jednom z cestujucich mi prehodilo meno a priezvisko. Myslite si, ze s tym bude problem? Za odpoved dakujem. 

  0 Upravit

0 Citovat

Tak jmena s diakritikou problem nebudou urcite (kor predpokladam, ze je i v dokladech mate s diakritikou).

 

Prehozene jmeno by take v zasade nemel byt problem ;)

PS: proc Kiwi? proc?

0